Make your own free website on Tripod.com

NEWS NEWS

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2001

Belgian-Dutch Championship 2001 - MRCO Round 1

M.R.C.O. -Model Racing Club Oudenaarde-  

De eerste wedstrijd van haar Clubkampioenschap 2001 is AFGELAST wegens de slechte weersomstandigheden van de voorbije dagen. Dus is er op die dag ook GEEN TRAINING mogelijk voor de deelnemers van het Belgisch-Nederlands Kampioenschap 2001.

De eerst volgende wedstrijd is gepland op 08/04/2001, hier kunnen de deelnemers van het BNK2001 gebruik maken van het parcours om te trainen.

Dank voor U begrip,

MRCO

Alle nuttige informatie kan je vinden op de extra pagina, Go To The BELGIAN-DUTCH CHAMPIONSHIP 2001 Page

Voor verdere vragen kun je steeds gebruik maken van het email-adres,

 

Belgian-Dutch Championship 2001 - MRCO Round 1

M.R.C.O. -Model Racing Club Oudenaarde- organiseert op 22 April 2001 de eerste manche van het Belgisch-Nederlands Kampioenschap voor Electro model wagens, telegeleide buggies met een schaal van 1/10. 

Het is mogelijk voor de piloten om voor deze wedstrijd te komen trainen op het circuit van MRCO, en dit op Zondag 18 Maart en 08 April 2001.

Dan organiseert MRCO wedstrijden voor haar clubkampioenschap, en worden extra reeksen samengesteld voor de niet-leden van MRCO en/of deelnemers aan het BNK 2001. Zo zullen er twee kwalificaties en twee finales gereden worden, telkens van 14h tot 18h. Dus is het mogelijk voor de niet-leden om 4 keer hun tijden via het AMB-telling systeem te chronometreren. Vrije trainingen zonder AMB-telling zijn mogelijk vanaf 10h en tussen de reeksen door als de tijd ertussen (afhankelijk van het aantal piloten) dit toelaat.

Per wedstrijddag en per klasse bedraagt het inschrijvingsgeld  250Bfr. of  FL 14.00

Alle nuttige informatie kan je vinden op de extra pagina, Go To The BELGIAN-DUTCH CHAMPIONSHIP 2001 Page

Voor verdere vragen kun je steeds gebruik maken van het email-adres,

 

Belgian-Dutch Championship 2001 - MRCO Round 1

M.R.C.O. -Model Racing Club Oudenaarde- organiseert op 22 April 2001 de eerste manche 

van het Belgisch-Nederlands Kampioenschap voor Electro model wagens,

telegeleide buggies met een schaal van 1/10. 

Alle nuttige informatie kan je vanaf nu vinden op de extra pagina, Go To The BELGIAN-DUTCH CHAMPIONSHIP 2001 Page

Voor verdere vragen kun je steeds gebruik maken van het email-adres,

 

Belgian-Dutch Championship 2001 - MRCO Round 1

M.R.C.O. -Model Racing Club Oudenaarde- organiseert op 22 April 2001 de eerste manche van het Belgisch-Nederlands Kampioenschap. Na een jaartje afwezig te zijn geweest, kunnen we dus terug met volle moed een wedstrijd organiseren voor het BNK (=Belgisch Nederlands Kampioenschap). Het betreft een manche van het BNK voor 1/10 electro off-road wagens, buggies. Toeschouwers kunnen die dag, net als op de clubwedstrijden gratis de wedstrijd bijwonen. De piloten die deelnemen dienen wel een inschrijvingsgeld te betalen, alsook te beschikken over de nodige licenties. Meer details omtrent deze wedstrijd en andere nuttige informatie zullen zo spoedig mogelijk op de website worden toegevoegd.

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Results

Uitslag van het MRCO Off-Road Clubkampioenschap 2000

FUN Klasse

Pos

Driver

Car Total Points
1

Kurt Govaerts

Club-Kampioen 2000

Schumacher CAT2000 311
2

Gilbert Bouquet 

Associated RC10B2 299
3

 Jan Bouquet

Associated RC10B3 299
4

Jos Delmote

Losi XX4 WE 291
5

Stefaan Baert

Schumacher CAT2000 259
6

Franky Lips

Associated RC10B3 243
7

Jochen Dermaut

Losi XX-CR 227
8

Jo Desutter

Yokomo YZ-10 221
9

De Vos Cedric

Schumacher CAT2000 98
10

Gunnar Verstuyft

Schumacher CAT2000 94

 

MODIFIED Klasse 2WD

Pos

Driver

Car Total Points
1

Kristof Balcaen

Club-Kampioen 2000

Associated RC10B2 317
2

Nicky Delmote 

Associated RC10B3 311
3

Dominique Vekeman

Losi XX 72

 

MODIFIED Klasse 4WD

Pos

Driver

Car Total Points
1

Dominique Vekeman

Club-Kampioen 2000

Schumacher CAT2000 280
2

Jurgen Chanterie

Predator 40

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Round  10

Final

Einde in schoonheid van het seizoen 2000, het weer was deze keer perfect. In de FUN-Klasse lagen de meeste posities al vast, enkel de TOP-3 kon nog grondig door elkaar gehaald worden. Zo moesten vader en zoon Bouquet zich nog ten volle concentreren, voor de race stonden zij nog op een gedeelde tweede plaats. Kurt Govaerts, leider tot voor de laatste race, moest minimun een vierde plaats halen in de kwalificaties en een vijfde plaats in de finale (of omgekeerd) om zijn eerste titel te halen. Maar als een echte kampioen in wording, was hij daar niet te vreden mee, hij nam de touwtjes zelf in handen en haalde de pole-positie na twee kwalificaties. Hierdoor was hij al zeker van de titel. Jan Bouquet nam een optie op de tweede plaats in het klassement, door zich als tweede te kwalificeren, gevolgd door een sterk rijdende Jos Delmote. Dit maal werden en niet één, maar wel drie finales gereden, de twee beste resultaten zouden de einduitslag bepalen.  De kersverse kampioen liet nog maar eens zien dat zijn titel geen toeval was, maar pure klasse, Kurt Govaerts won de drie finales op spectakulaire wijze. Hij werd dagwinnaar. Jos Delmote behaalde telkens de tweede plaats in de finales, en werd ook tweede in het dagklassement. Zowel Stefaan Baert, Jan en Gilbert Bouquet haalden gelijke punten in de finales, maar door een betere kwalificaties, mocht Jan bouquet de derde plaats voor zijn rekening nemen in de laatse race. Het vermelden waart is ook dat de nieuwe Kampioen in de FUN-klasse, KURT GOVAERTS nog maar één jaar met deze hobby bezig is. Hij startte vorig jaar in November 1999, tijdens de Winter-Challenge, een jaar later is hij reeds de KAMPIOEN in de FUN-klasse.

In de MODIFIED Klasse 4x2, was Kristof Balcaen al een tijdje zeker van zijn titel, hij kwalificeerde zich ook als eerste, gevolgde door Nicky Delmote. De finales veranderen niets aan de posities, Kristof Balcaen won er twee, Nicky Delmote won de laatste finanle. Zo werd Kristof Balcaen ook dagwinnaar.

Bij de MODIFIED Klasse 4x4 haalde Dominique de titil binnen, na vorig jaar Clubkampioen te worden in de FUN-Klasse,  behaalde hij nu de titel in de MODIFIED Klasse 4x4.

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Round  9

Na wisselende weersomstandigheden bleek de derde kwalificatie het meest geschikt om een goede tijd neer te zetten. Kurt Govaerts zette in de derde kwalificatie de beste tijd neer, gevold door een alweer sterk rijdende Jan Bouquet. Jos Delmote werd derde. Kurt nam het maximun van de punten in de negende race door ook de finale te winnen. Gilbert Bouquet eindigde tweede, zoon Jan Bouquet moest tevreden zijn met de derde plaats. Hierdoor komen Jan en Gilbert Bouquet op gelijke hoogte in de stand, spannend !!!!!

In de Modified viel de beslissing ook in de derde kwalificatie, hier was Nicky Delmote eerste, met Kristof op een tweede plaats. Het verschil tussen de twee bedroeg zes seconden. De finale was nog spannender, na een drie minuten, close-racing kon Nicky een kloofje maken. Dit moest volstaan om te winnen, maar door een bijna lege batterij kwamen beide piloten op de finish afgestormt, het verschil bedroeg nu 0.120 seconden. Met Nicky als eerste en Kristof als tweede. Spannend, zeker !!!!!!!!!!!!

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Round  8

Na afwezigheid van de leider in de FUN-klasse  konden de piloten die strijden voor een podiumplaats hun positie verstevigen of veilig stellen. De jongste piloot Jan Bouquet slaagde erin om zowel kwalificatie als finale te winnen. Vader Gilbert Bouquet moest telkens tevreden zijn met de tweede plaats. Jos Delmote eindigde derde na een zware race.

In de modified 4x2 won Kristof Balcaen de kwalificaties gevold door Nicky Delmote. De posities blijven gelijk na de finales.

Dominique Vekeman won in de 4x4 zowel de kwalificaties als de finales.

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Round  7

Na een paar droge dagen konden we allen weer onze wagens aan de start zetten voor de zevende clubrace. Kurt Govaerts toonde weer zijn uitstekende vorm in de kwalificaties waar hij de pole-positie voor zijn rekening nam. Jan Bouquet kwalificeerde zich als tweede, Jos Delmote als derde. Na verschillende positie wijzigingen won Jan Bouquet de finale, vader Gilbert Bouquet nam de tweede plaats voor zijn rekening. Kurt Govaerts moest tevreden zijn met de derde plaats.

In de modified 4x2 was er spanning genoeg, Kristof Balcaen won de kwalificaties gevold door Nicky Delmote. De posities blijven gelijk na de finales.

Dominique Vekeman won in de 4x4 zowel de kwalificaties als de finales.

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Round  6

Na 3 kwalificaties vonden we Kurt Govaerts op de Pole-Position, Gilbert Bouquet realiseerde een tweede tijd gevolgd door Jos Delmote. Franky Lips nam de vierde plaats voor zijn rekening, gevolgd door Jochen Dermaut. In de Finale wisselde niemand van positie, alles bleef zoals in de kwalificaties..

In de modified 2WD won Kristof Balcaen zowel de kwalifcaties als de finale, Nicky Delmote werd tweede. Dominique Vekeman won in de 4WD.

Dominique Vekeman won in de 4WD.

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000

!!!!!!!!!! Wedstrijd van 09 Juli is verschoven naar 06 Augustus !!!!!!!!!!!!

 

Belgian-Dutch Championship 2000 - Oosterhout Round 4

De wedstrijd ging door op een parcours dat volledig werd aangelegd in kunstgras. De omloop was zeer auto onvriendelijk, nog nooit meegemaakt !!!! Nicky kwalificeerde zich als 8ste en eindigde als 5 in de A-finale. Hij was uiteindelijk 3de belg. Dominique Vekeman kwalificeerde zich als 11de, eerste in de B-finale. Kurt Govaerts moest tevreden zijn met de 14de tijd. Kurt Govaerts nam de touwtjes in handen en won de B-fianle, hij was uiteindelijk 9ste belg. Dominique Vekeman eindigde als 14de of 12de belg.

 

Belgian-Dutch Championship 2000 - Alken Round 3

Govaerts Kurt laat weer van zich horen, maar nu ook buiten de club, jawel zelfs op het Belgisch Kampioeschap staat hij zijn mannetje. In een wedstrijd met voortdurende weersveranderingen zette hij een derde, u leest goed, een derde tijd neer in de kwalificaties. Nicky Delmote moest tevreden zijn met een zevende tijd, na al wat tegenslag te hebben gehad. In de finales ging het er weer hard aan toe, Nicky eindigde als zesde, Kurt deze keer als achste. Wat kunnen we nog allemaal verwachten van de nog maar acht maanden rijdende piloot, Kurt Govaerts.

 

MRCO  Club-Kampioenschap 2000 - Round  5

Govaerts Kurt bevestigd goede conditie in vijfde race voor het clubkampioeschap. Kurt won net als in de vorige wedstrijd kwalificatie en finale. En neemt voor het eerst de top in het klassement voor zijn rekening. Jilbert Bouquet kwalificeerde zich als tweede, en zoon Jan als derde. Tweede in de finale werd de jongste piloot, Jan Bouquet. Derde werd Jos Delmote na een hevige strijd met Gilbert Bouquet.

In de Modified blijft het spannend, Kristof Balcaen wond zowel de kwalificatie als de finale, tweede werd Nicky Delmote. Kristof en Nicky gaan naar de zesde wedstrijd met gelijke punten.

 

Results  Indoor Winter - Challenge  1999-2000

2WD

4WD

Touring Cars

1° Delmote Nicky - RC10B3 1° Vekeman Dominique - CAT2000  1° Gryson Fransis - T.Tech
2° Bouquet Gilbert - RC10B2 2° Govaerts Kurt - CAT2000 2° Delmote Nicky - RC10TC3
3° Dermaut Jochen - LosiXX 3° Baert Stefaan - CAT2000 3° Rommens Jannick

 

MRCO  Club-Kampioenschap 1999

CLUBKAMPIOEN OFF-ROAD 1999 FUN-KLASSE : VEKEMAN DOMINIQUE - CAT2000

CLUBKAMPIOEN OFF-ROAD 1999 2WD Modified : BALCAEN KRISTOF - RC10B2  

CLUBKAMPIOEN 1999 OFF-ROAD 4WD Modified : CHANTERIE JURGEN - Predator